Despre Epilare Definitiva

Epilarea definitiva cu Laser Dioda Saphir P-808nm

Beneficii pentru epilarea definitiva cu laser dioda

Epilarea definitiva cu laser Dioda Saphir P-808nm este solutia ideala mai ales pentru femeile cu par negru, dar piele deschisa la culoare, deoarece laserele indeparteaza parul nedorit selectand fiecare fir de par, lasand pielea in jurul sau intact.

In plus, in ciuda faptului ca laserul se ocupa de fiecare fir de par in parte, procedura este una rapida, mai ales pentru ca se pot trata mai multe fire de par in acelasi timp. De exemplu, parul de deasupra buzei superioare poate fi eliminat in mai putin de un minut, iar zonele mai intinse, ca spatele sau picioarele, pot fi tratate intr-o ora.

Dupa trei-cinci sedinte de epilare cu laser, 90% dintre pacienti scapa definitiv de parul nedorit.

Epilarea cu laser dioda: riscuri si dezavantaje

Epilarea cu laser nu aduce doar beneficii tuturor celor care o aleg. Pentru unele persoane mai sensibile, ar putea avea cateva riscuri. Acest tip de epilare nu garanteaza indepartarea permanenta a parului, iar unele fire de par fie sunt rezistente la tratamentul cu laser, fie apar din nou dupa tratament.

Cu toate acestea, ele vor fi mai fine si mai deschise la culoare. De asemenea, la cateva ore dupa epilarea cu laser ar putea aparea o iritatie a pielii, cu roseata si umflare, alaturi de disconfort, toate temporare. Tot pentru o scurta perioada de timp, culoarea pielii ar putea fi afectata, cea inchisa devenind mai deschisa, dar asta doar in cazul in care laserul este folosit incorect.

Foarte rar, dupa epilare pot aparea modificarii ale texturii pielii, cruste sau cicatrici. Pentru siguranta, epilarea cu laser nu se va efectua niciodata in jurul pleoapelor, deoarece poate cauza grave leziuni oculare.

Pregatirea pentru epilarea cu laser

Existe anumite recomandari pe care trebuie sa le respecti inainte de a trece la epilarea cu laser, iar tehnicianul care se va ocupa de asta iti va putea indica prerogativele sale, dar in general ele sunt cam aceleasi.

Trebuie sa nu te mai epilezi (mai ales utilizand tehnici bazate pe smulgere) timp de sase saptamani inainte de epilarea cu laser, pentru a evita smulgerea temporara a radacinilor.

Cu doua saptamani inainte de tratament, nu trebuie sa folosesti cremele depilatoare si lama, deoarece trebuie sa fie prezent putin par, chiar si scurt, iar culoarea naturala trebuie sa fie vizibila, pentru a fi tratata in mod eficient.


De asemenea, timp de o luna si jumatate inainte si dupa tratament, trebuie sa eviti expunerea la soare, pentru ca pot aparea complicatii dupa tratament sau isi poate pierde eficienta.

Daca ai bronz rezultat din expunerea la soare sau un bronz artificial, trebuie sa astepti pana acesta va disparea complet. Inainte de a trece la epilarea cu laser, iti vei programa o vizita la tehnician, unde ti se va examina istoricul medical, inclusiv utilizarea medicamentelor, mai ales al antibioticelor.

De asemenea, ti se vor explica riscurile si beneficiile, iar tu iti poti exprima asteptarile. Trebuie sa mai iei in considerare si planurile de tratament, plus costurile aferente.

Asteptari

Inainte de epilarea cu laser, daca parul este prea lung, ar mai putea fi scurtat cu o pereche de foarfece. Echipamentul cu laser va fi ajustat in functie de culoarea si grosimea parului, culoarea pielii si zona tratata.

Pentru a-ti proteja ochii de raza laser, poti purta o perecehe de ochelari speciali, iar, pentru reducerea disconfortului, medicul poate sa aplice un anestezic local. Medicul sau tehnicianul va apasa pe pielea ta cu un instrument dotat cu laser, iar, pentru protectia pielii, vei avea fie un dispozitiv de racire pe varful instrumentului, fie un gel rece.

Fasciculul de lumina al laserului va trece prin piele, iar caldura sa intensa va distruge foliculii de par, inhiband astfel cresterea parului.

Dupa terminarea procedurii, la cateva ore, ai putea observa umflarea sau inrosirea zonei tratate. Poti aplica gheata pe zona respectiva sau un gel cu Aloe vera.

Daca ai o reactie cutanata imediat dupa indepartarea parului, tehnicianul s-ar putea sa aplice o crema cu steroizi pe zona afectata. Dupa tratament, evita expunerea la soare, iar dupa ce pielea s-a vindecat, cel mai sigur dupa sase saptamani, foloseste protectie solara de fiecare data cand te expui.

Tratamentul urmator va putea fi reprogramat dupa patru-sase saptamani, utilizandu-le pana cand parul va inceta sa mai creasca.

Mai Multe despre Epilarea definitiva